Till en mjuk sockerkaka med citron, gör jag dessa fyllda mördegskakor. Och för att ha ett genomgående citrontema så fyller jag dem med lemoncurd. Men det går att fylla dem både med sylt och smörkräm.
3 dl vetemjöl
3 msk strösocker
100 g smör
1 st stor äggula
1 dl sylt/smörkräm till fyllning
Blanda mjöl, socker och smör och gör det till en smulig deg. Lägg i äggulan och arbeta ihop degen. Låt degen vila minst ½ timme i kylskåp. Kavla sedan ut degen på mjölat bakbord. Jag måttar sedan med ett glas ut runda kakor. Lägg en liten klick sylt/lemoncurd eller smörkräm i mitten på varje bit. Vik degen över fyllningen och platta till i kanten. Lägg på bakplåtsklädd plåt, grädda i 175 grader mitt i ugnen ca 12 min. Pudra rikligt med florsocker på de varma kakorna. Låt dem sedan kallna.