Citronkaka

Jag tycker att det är gott att baka med citron, det ger en syrlighet till det söta. Här är en citronkaka med citronglasyr ovanpå. Till kakan är det trevligt att servera bär eller creme fraiche uppvispad och blandad med hackad dajm.

150 g margarin
3 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
½ krm salt
1 citron,finrivet skal
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

1 dl florsocker
1 citron, pressad saft

 

Sätt ugnen på 175  grader. Smält smör och smörj formen. Vispa ägg, socker,vaniljsocker och salt poröst. Rör ner citron, smör och mjöl uppblandat med bakpulver. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30-35 minuter. Prova med en provsticka om den är klar. Låt svalna och stjälp upp den. Gör några hål med provstickan, skeda över blandningen av florsocker utrörd med citronsaft. Servera med creme fraiche uppvispad och blandad med hackad dajm, eller bara som den är.