Pop corn, ett lite nyttigare snacks. Ännu bättre blir det också om du poppar dem själv istället för micropopcorn.Popcorn är stärkelserika torkade majskorn som hettats upp till cirka 175 grader så att skalet sprängs av ångtrycket och bildar fluffiga gulvita tilltugg. Popcorn tillverkas av så kallad puffmajs eftersom vanliga majskorn har ett för mjukt skal för att kunna bygga upp det tryck som behövs.
När jag poppar pop corn brukar jag börja med att värma upp olja i en kastrull och lägga i tre test popcorn, för då vet jag att oljan har fått upp rätt temperatur och kan hälla i lite till. Beroende på kastrullens storlek tycker jag att det är lagom att hälla i så att det nästan täcker botten. Jag brukar även använda en kastrull med glaslock för då ser jag om jag jag behöver hälla av lite. Vi brukar bara salta pop cornen lätt men det går att smälta smör (men då har de förlorat sin nyttighet över andra snacks) och det finns även speciella pop cornskryddor.