Kladdkaka

Vi får middagsgäster så till efterrätt gör vi en kladdkaka med non stop på. Fördelen med kladdkaka är att man kan ha ett grundrecept och sedan variera det i oändlighet. Jättegott är att ha kokos, rivet apelsinskal, banan eller hallon i smeten. Det går att prova sig fram och leta fram en favorit.

2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
150 g smält smör
200 g blockchoklad eller 4 msk kakao
1½ dl vetemjöl
½ krm salt

Börja med att knäcka äggen i en bunke, tillsätt socker och vaniljsocker och vispa ordentligt. Måtta upp margarin och smält försiktigt på spisen, bryt ner blockchoklad och låt det smälta tillsammans. Vispa i mjöl och salt i ägg och sockerblandningen, när det är en jämn och fin smet häller du på det smälta smöret med choklad. (Använder du kakao i stället så blandar du i det tillsammans med vetemjöl och salt).

Passa på att pensla formen med lite smör också så att kakan inte fastnar i formen. Ugnen sätter du på 150 grader. Ställ formen långt ner i ugnen och klockan på ca 30 minuter, titta och känn efter försiktigt med en provnål om den är färdig. Den ska vara kladdig fortfarande, men ändå hålla ihop.