Bruschetta med tomat, basilika och parmesan

1187280_10151623566188920_1753419723_nBruschetta är riktigt gott, som tillbehör till maten, förrätt eller istället för bröd till en sallad.Vi gör kycklingvingar och äter det tillsammans med en sallad. Bruschetta är en maträtt från centrala Italien som vanligen serveras som antipasto eller tilltugg. Den består av grillat bröd med vitlök gnuggad på samt olivolja och salt.

1 liten baguette, i skivorIMG_4996
olivolja
3 tomater, skurna i små bitar
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk vitvinsvinäger
havssalt
svartpeppar
1 kruka basilika
grovriven parmesan

Lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Rosta i ugnen på 225 grader, ca 5 minuter. Blanda ihop tomater och vitlök och smaka av med olivolja, vitvinsvinäger, salt och pepIMG_4993par. Vänd ner basilikan och lägg det på brödskivorna, avsluta med riven parmesan.