Jag griljerar gärna skinkan med senap, skånsk senap är då ett bra alternativ. I år blir första gången som jag gör egen senap och jag gör två olika sorter, den här som är lite grynigare och en slät senap. Det här är även en senap som är mycket god att ha på skinkan.
ca ½ dl brunt senapsfrö
ca ½ dl gult senapsfrö
1½ dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
2 msk socker (gärna farinsocker eller honung)
1 tsk salt
½ dl olja
ev. 2 tsk dragon
Koka upp senapsfröna med vatten. Häll blandningen i en matberedare som är monterad med kniv. Kör blandningen i 3-5 minuter tills fröna har fått en krämig konsistens av de små gula fröna och de bruna finns kvar som små korn. Mot slutet tillsätter du vinäger, socker eller honung, salt, olja och eventuellt dragon.
Här var det så perfekt att, en påse från Santa Maria, 26 g – är precis knappt en ½ dl liter, så en påse med gult senapsfrö och en påse med brunt senapsfrö är precis vad som behövs.