Pepparsås

Nyårsafton förgyller vi med grillad oxfilé med hemmagjord pepparsås, gjord på både hel vit- och svartpeppar. En kryddig sås som passar till det mesta i köttväg. Den är ganska stark i eftersmaken, men passar perfekt till grillat med en god sallad till.

½ msk krossad peppar (rosépeppar, svartpeppar, vitpeppar, grönpeppar)
2 ½ dl vispgrädde
2 msk smör
1 dl creme fraiche
1 msk tomatpuré
1/2 köttbuljongtärning

Börja med att köra pepparn i morteln, så den är nykrossad när du gör såsen. Du kan välja vilka sorters peppar du själv föredrar eller blanda. När vi gjorde hade vi en 50/50 vit- och svartpeppar, men jag kan definitivt tänka mig att variera och blanda av alla sorter.

 

 

 

 

 

 

 

Fräs peppar i smöret på medelhög värme. Tillsätt grädde, creme fraiche, buljongtärning och tomatpuré. Jag valde lite smalare produkter och hade matlagningsgrädde och en mini fraiche. Låt såsen sjuda 8-10 minuter tills den tjocknat lite.