Fiskburgarsås – sås till fisk

IMG_5166I jakten på den perfekta remouladsåsen, sås till fisk hittar jag ett recept med cornichons, rödlök och äpple. en perfekt kombination med många smaker. Jag använder våra egna äpplen, av lite syrligare sort, som bryter av riktigt bra. För att hålla kalorierna nere lite använder jag Kesella Lätt, men det går jätttebra att göra den på turkisk eller grekisk yoghurt, creme fraiche eller gräddfil.

15 cornichons, finskurna
½ äpple, finskuret
½ rödlök
1-2 msk majonnäs
1½ dl kesella eller creme fraiche
2 tsk sötstark senap
salt
2-3 droppar äppelcidervinäger

Jag börjar med att skära cornichons, rödlök och äpple i mindre bitar sen blandar jag alla ingredienser i en bunke och rör om. Därefter förbereder jag maten så såsen får stå och gotta till sig lite.

IMG_5178