Pyttipanna (hemmagjord)

När sonen var liten åt han allt, utom pyttipanna och pannkaka. De var helt förtvivlade när jag hämtade honom på förskolan och han inte hade ätit. Men jag bara ifrågasatte om det var pannkaka eller pyttipanna – något som de tyckte var en självklarhet att alla barn älskade, blev de  förvånade.  För att det ska passa alla smaker brukar vi istället göra hemmagjord pyttipanna där man kan blanda favoritsmakerna och inte ha det så småskuret som det är när man köper färdigt.

Att göra pyttipanna hemma är då också en kylskåpsrensar där man kan ta rester och göra till en delikat ny rätt. Här har jag valt att blanda potatis, chorizo av lite kryddigare sort, kött, köttbullar, paprika och lök. För att underlätta har jag valt den tärnade potatisen som finns i frysdisken men det går jättebra att ta överbliven kokt potatis och skära ner i pytten. Till pyttipanna serverar jag örter jag har hemma, här en rejäl kvist persilja och inlagda rödbetor. Gott till är även stekt ägg.