Kardemummakakor

Jag fortsätter att baka inför nästa helgs adventsfika. Egentligen har jag väl inte riktigt bestämt mig vad vi ska bjuda på, men passar på att testa recept som jag har hemma och fyller frysen så får vi se. Jag tycker i alla fall att det ska finnas mycket att välja mellan; både mjuka kakor, hårda kakor och julgodis.

150 g smör, rumstempererat
1 dl florsocker
2 äggulor
1 msk vaniljsocker
3½ dl vetemjöl
2 tsk malen kardemumma
½ dl pärlsocker

Börja med att blanda florsocker och smör smidigt. Tillsätt äggulor, vaniljsocker, mjöl och kardemumma. Arbeta ihop till en deg och låt den ligga kallt i ca 30 minuter. Dela degen i två delar och forma till två rullar. Skär varje rulle i 15 bitar. Rulla till små kulor och doppa i pärlsocker. Lägg på plåt med bakplåtspapper och tryck sedan till dem lite med handen. Grädda mitt i ugnen 200 grader, 5-7 minuter.