Vi hade potatismos kvar sedan gårdagens tunnbrödsrullar. För att inte behöva kasta det brukar jag antingen baka på potatisen eller som nu när jag gör potatisbullar på det i stället. Potatisen är bara grovmosad med lite matolja vilket gör att det här blir en laktosfri rätt. Byter man ut ströbrödet går det även att äta det som glutenallergiker.
Potatismos
2 ägg
1 liten finriven/hackad gul lök
½ dl ströbröd
färskmalen svartpeppar
Eftersom proportionerna varierar beroende på hur mycket potatismos man har så är det svårt att ge exakta mått. Jag hade ungefär 5-6 dl färdigt mos kvar. Jag hackar löken och sen blandar jag bara allt i kastrullen jag har moset. Jag smälter lite smör i stekpannan och gör sedan små platta burgare som jag steker på mellanhög värme för att de fastnar lätt om det är för varmt. Jag vänder dem efter ett tag för att de ska få jämn färg, likaså för att de ska hinna bli genomvarma utan att bli brända så vänder jag dem igen.
Till potatisbullarna steker jag lite bacon, serverar sedan med grönsaker och lingonsylt.