Saffranskaka

Den här sockerkakan brukar jag göra till adventsfikat vi har hemma hos oss, (2.a Advent). Men det är även en kaka som fungerar att göra hela året om. Den är saftig och har en underbar smak av saffran. Det är lite roligt att göra den mitt i sommaren, då man förväntar sig inte att få en kaka med saffran.

 200g margarin
1 pkt saffran
(sockerbit)
2 ägg
2½ dl socker
1½ dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
(florsocker)

Smält smöret och låt det svalna. Stöt saffran i en mortel, gärna med en sockerbit. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt saffran, smör och mjölk. Blanda mjölet med bakpulver och rör ner det i smeten. Smörj och bröa en form. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Sikta eventuellt florsocker över innan kakan ställs fram.