Här har du en sockerkaka med choklad som går fort att göra och som går att förbereda halvvägs. När jag, för många år sedan, jobbade på café var det här en av kakorna som serverades. Det går att blanda de torra ingredienserna dagen innan, och sedan medan ugnen blir varm röra ner det sista. Kakan blir mycket saftig och smakar jättegott.
2 dl socker
2½ dl mjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
150 gram smör
1,5 dl vatten
2 ägg
Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke. Smält smöret och häll i vattnet. Blanda ner detta i ”torrblandningen”. Rör om och rör slutligen ner två ägg. Blanda om ordentligt och häll i en smord och bröad form. Grädda i 175 grader ca 40-45 minuter.
Tips: hacka ner stora bitar blockchoklad och servera gärna en klick grädde till.
(originalreceptet säger 3 dl socker, men jag försöker dra ner på socker där det går och väljer att minska det till 2 dl när jag bakar den).