Vi hade planerat att gå på Hard Rock Café, men vi kunde inte boka bord, och när vi kom dit var det lång väntan för att få ett bord. Så med barn i sällskapet fortsatte vi vidare då det finns en hel del restauranger runt samma kvarter. Vi hamnade då på Eastanbul, vad som kändes som en lyxigare variant av turkisk snabbmat.
Det här är en kolgrillsrestaurang med olika spett, meze och även hamburgare etc. Du väljer själv på menyn med stora bilder som sitter i taket. Även framför dig bakom glasdisken finns många frestelser som du kan välja mellan. Vi beställde och fick sedan med oss brickan med dricka och bestick till bordet tillsammans med en dosa som piper när maten är färdig att komma vid disken. Till de flesta måltiderna kan du välja med pommes frites, ris eller bulgur.
Tavuk Bonfile – marinerad kycklingfilé. | Karisik Izgara – marinerat lamm, adana, kyckling och izgarakafte. |
Hamburgertallrik med pommes frites. | Kycklingbitar med pommes frites |
Restaurangen ligger på Odengatan 58 i Stockholm, snett över gatan från Stockholms Stadsbibliotek.