Vitlöksbröd med riven parmesan

För att göra söndagsgrytan lite festligare så väljer jag att göra egna vitlöksbröd med riven parmesan på.

1 butiksbakad baguette
3-4 vitlöksklyftor
50-75 g margarin
lite färskfrusen gräslök (från frysen)
några varv med pepparkvarnen
parmesan att riva på

Ugnen börjar jag med att sätta på 200 grader (varmluft). Jag lägger allt i en djup tallrik och kör det lätt i mikron så att det blir enkelt att bre det på brödet. Skivar upp brödet och brer på vitlökssmöret. Därefter lägger jag allt i en ugnsfast form och river på parmesan.

Eftersom brödet är nybakat i butiken väljer jag att bara köra det fem minuter i mitten av ugnen innan jag sätter på grill för att få lite extra färg och låter dem stå inne ytterligare två minuter. Nu är det bra att ha koll för att det inte ska bli bränt. Lite krispigt och knaprigt är dock bara gott.