Biff och broccoliwok

Det här är en jättegod wokad rätt med många smaker. En färgstark matkombination som gick hem hos alla. Man kan själv välja vilka grönsaker man vill ha och även byta ut köttet mot det man har hemma eller föredrar. Att woka är tacksamt, det går fort och blir oftast jättegott.

500 g biff eller oxfilé
2 msk hoisinsås
5 msk soja
2 tsk sesamolja
2 msk balsamvinäger
300 g broccolibuketter
1 bit gurka
1 purjo
1 spansk peppar
1 msk rapsolja

garnering
2 tsk rostade sesamfrön
1 dl grovhackad koriander

servera ris till

Skär köttet i smala strimlor. Blanda hoisinsås, soja, sesamolja och vinäger. Blanda hälften av marinaden med köttet och marinera tio minuter. Koka broccolibuketterna 1-2 minuter. Skiva gurkan, snitta, skölj och skär purjon i tunna skivor. Kärna ur och strimla pepparfrukten. Woka köttet i hälften av oljan och lägg över i en skål. Woka gurka, purjo och pepparfrukt i resten av oljan. Blanda grönsakerna och köttet, ringla över resten av såsen. Strö över sesamfrön och koriander och servera till ris.