En pasta med många smaker; kryddig korv, fänkål, fetaost och oregano. En härlig blandning av det vi tycker är gott och som alla åt med god aptit. Det här kommer vi att laga fler gånger eller i alla fall varianter av det här receptet.
4 port pasta
1 gul lök
1 fänkål
500 g salsiccia
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2 tsk torkad oregano
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
400 g krossad tomat
1½ dl vatten
½ tärning kycklingbuljong
1 tsk flytande honung
½ kruka oregano
1 bit mozzarella
Koka pastan enligt förpackningen. finhacka lök och strimla fänkål och skär korven i små bitar. Stek korv, fänkål och lök i olivolja. Pressa ner vitlöksklyftorna och krydda med oregano, salt och peppar. Tillsätt krossade tomater, vatten buljongtärning och flytande honung och låt allt stå och puttra några minuter. Finhacka en halv kruka oregano och riv en bit mozzarella i bitar. Servera pastan med salsciccasåsen och toppa med mozzarella och hackad oregano.