Pannbiff med potatismos

I den matkasse som vi fick från coop.se var det pannbiffar med. Enkelt och gott. Vi valde även att tärna moroten smått och blanda det i färsbiffarna så det blev liten färgklick direkt i maten. Här kan man också välja att ha egentligen vad man man vill i biffarna och man kan variera i oändlighet.

1 kg potatis
20 g smör
3 dl mjölk
½ tsk salt

Pannbiffar:
½ dl ströbröd
2 ägg
500 g nötfärs
100 g riven gul lök
100 g morot
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 msk smör
150 g cocktailtomater
1 hyvlad morot

Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i saltat vatten tills den är mjuk, cirka 15 minuter. Häll av vattnet och tillsätt smör, mjölk och salt. Vispa med elvisp till ett fint mos. Gör under tiden pannbiffarna. Blanda ströbröd och ägg i en bunke. Tillsätt färs, lök, morot, salt och peppar. Blanda till en jämn smet. Forma biffar. Hetta upp smör och olja i en panna och stek biffarna 5 minuter på varje sida. Servera med potatismos, morot och delade tomater.