Lasagne med rökt lax

Den här lasagnen kommer definitivt att återkomma på menyn hemma hos, det känns som en lite lyxigare vardagsrätt, den är underbart god och verkligen ett bra alternativ till den klassiska lasagnen med köttfärs eller som vegetarisk variant.Godast var det dagen efter i matlådan när den fått dra ihop sig i smakerna. Så ett hett tips är egentligen att göra den dagen innan man ska äta den. Vi fick möjlighet att göra den här första gången då det kom med i matkassen som vi hämtade från coop.

500 g krossade tomater
2 dl crème fraiche
2 dl mjölk
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
10 hackade soltorkade tomater
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
100 g färsk spenat
400 g kallrökt lax i skivor
400 g lasagneplattor
100 g riven ost

Blanda krossade tomater, crème fraiche, mjölk, lök, vitlök och soltorkade tomater i en skål. Salta och peppra. Spara 2 dl sås till lasagnens översta lager. Varva sås, spenat och lax med pastaplattorna i tre eller fyra lager i en ugnsfast form. Tryck till de sista plattorna lite extra och toppa med den sparade såsen och riven ost. Grädda lasagnen i ugnen tills den bubblar i kanterna och fått fin färg, cirka 20 minuter.