Tomatceviche

Vi har tidigare gjort tomatsalsa med koriander som tillbehör när vi grillat eller ätit mexikanskt, här har vi istället hittat en liknande tomatröra på ica.se med nästan samma ingredienser som vi testar istället. Tomatceviche är en vegetarisk variant av den sydamerikanska fiskrätten ceviche – en kall ”sallad” kryddad med lime, vitlök och koriander. Här som en salsa med tomat och schalottenlök, god att servera som sås till grillad fisk eller kött.

6 tomater
2 schalottenlökar
1 stor vitlöksklyfta
3 msk olivolja
1 lime
flingsalt med chili
svartpeppar
ev 1 kruka koriander

Dela och krama ur kärnorna ur tomaterna. Skala och hacka lök och vitlök fint. Skär tomaterna i fina tärningar.
Blanda tomat, lök, vitlök och olivolja. Smaksätt med pressad limesaft, salt och peppar. Strimla koriandern grovt. Blanda den i cevichen.