Lättpanerad Pangasius med stuvad spenat

Jag har tagit fram ett paket pangasiusfilé och panerar mindre bitar i lite mjöl, kokar potatis och serverar det med stuvad spenat och ”äppelsås”.

”Äppelsås” är den fisksås vi brukar servera till fisk – och den passar till det mesta.

600 g pangasius
mjöl
salt
peppar
smör att steka i

tillbehör:
potatis
stuvad spenat
fisksås

Jag har tinat fisken och skär den i portionsbitar, som jag sedan vänder i lite mjöl som jag har saltat och pepprat lätt. Därefter steker jag fisken på båda sidor. Det behövs inte så länge då den är ganska tunn, men jag kontrollerar att den är helt genomstekt innan jag serverar. Till maten kokar jag potatis och värmer på färdigköpt stuvad spenat, lite i hop om att något av barnen ska tycka det är gott. Jag blir förvånad när två av tre genast säger att de vill ha mycket och ännu mer när den tredje som bara smakat, vill ha mer på sin andra portion. Jag gör även lite sås på äpple, cornichons och rödlök.