När det är ruggigt ute är det alltid trevligt att äta en god soppa, gärna med ett gott, nybakat bröd till. Här äter vi en lite asiatiskinspirerad soppa med kyckling, nudlar och kokosmjölk.Jag hade föredragit lite mer grönsaker i soppan, så det kommer jag att tillsätta om jag gör soppan igen.
500 g kycklingfilé
1 pkt nudlar
8 dl kycklingbuljong
4 dl kokosmjölk
4 cm ingefära
2 salladslökar, finstrimlade
3 msk fisksås
1½ msk vit soja
1½ msk limejuice
chili
Garnering:
koriander
hackad chili
Lägg allt utom kyckling och nudlar i en stor kastrull och låt allt stå och koka ihop ett tag. Skär kycklingen i mindre bitar och stek den snabbt i en wok tillsammans med salladslöken. Koka upp nudlarna i vatten och lägg sedan kyckling och nudlar tillsammans med soppan och servera. Garnera med koriander och hackad chili.