Visst kan man äta hamburgare fastän man håller igen lite. Här har jag kombinerat och serverar en köttfärsbiff på rågbröd. Tillbehören kan man välja efter tycke och smak, men jag hoppar över ketchup, senap och dressing och fyller istället hamburgaren med parmesan och basilika och serverar den med sallad, tomat och lök i balsamvinäger. Det här är ursprungligen ett viktväktarrecept men jag har tagit bort de torra soltorkade tomaterna som var i det receptet och har andra tillbehör.
400 g nötfärs max 10%
½ dl basilika, färsk
2 msk ströbröd (skorpmjöl)
2 msk parmesanost riven
1 vitlöksklyfta
1 ägg
2 tsk olja
2 gula lökar
1 msk balsamvinäger
3 dl sallad
4 skivor Rågbröd grovt med hela korn
2 tomater
Finhacka basilika. Blanda färs, ströbröd, parmesan, basilika, pressad vitlök och ägg i en bunke. Forma 4 lika stora biffar. Stek biffarna 4-5 minuter på varje sida. Skiva löken tunt och fräs i 1 tsk olja under omrörning i 5-7 minuter. Tillsätt vinäger och koka ca 1 minut, tills all vätska kokat bort. Rosta brödet. Skär tomaten i tunna skivor. Lägg sallad, tomatskivor, biff och lök på fyra skivor bröd.