Jag gör i ordning en kycklingpaj, för att förbereda matlådor att lägga i frysen. Det här receptet är för 6 portioner. Det ger enligt viktväktarna ett värde på 8 points/portion. Jag använder kvarg 0.1 % istället Kesella för det är det jag har hemma.
Pajdeg:
50 g flytande margarin
2 dl mjöl
½ dl grahamsmjöl
125 g lätt kesella/Kvarg
Fyllning:
½ grillad kyckling
2 paprikor i olika färger
1 dl lätt kesella/Kvarg
1 brk santa Maria Tropical salsa
5-6 Santa Maria red hot jalepenos, finhackade
2 vitlöksklyftor
Blanda degen och förgrädda pajskalet i 200 grader i 5-6minuter. Rensa kycklingen och skär den i mindre bitar. Paprikan delar jag i bitar också. Fördela paprikan och kycklingbitarna i pajen. Blanda de övriga ingredienserna och häll på. Grädda cirka 30 minuter men låt pajen stå kvar i eftervärmen en stund med folie över. Servera med en god grönsallad.