Hemma hos oss försöker vi variera torsdagarna med olika sorters soppa. Även om det är ofta, återkommande favoriteter vi brukar göra är det roligt att testa nya recept. Det här receptet kommer från ica.se ett recept som kan göras helt vegetariskt om man tar bort baconet.
1 pkt bacon (à 140 g)
2 morötter
1 palsternacka
1 liten purjolök
1 klyfta vitlök
1 msk tomatpuré
12 dl grönsaksbuljong (vatten + buljongtärning eller fond)
2 dl mini pasta
1 burk små vita bönor (à ca 400 g)
salt
peppar
2 msk skuren färsk basilika (2 msk färsk motsvarar ca 1 tsk torkad)
Till servering:
bröd parmesanost
Skär bacon i bitar. Skala och skär morötter och palsternacka i små tärningar. Strimla purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Fräs baconet i en kastrull eller gryta. Häll bort ca hälften av fettet. Lägg ner alla grönsaker och fräs dem. Rör ned tomatpurén. Tillsätt buljongen och låt koka ca 5 minuter. Lägg i pastan och fortsätt koka den tid som står på förpackningen. Låt bönorna rinna av och tillsätt dem. Smaka av med salt, peppar och basilika. Servera soppan med parmesan och bröd.
Tips: Ta bort baconet så har du en vegetarisk soppa.