Jag har köttfärs kvar sedan fredagens tacofest, så jag passar på att göra en soppa som både är matig och god. Jag har gjort flera varianter av den och brukar alternera att ha potatis i den eller strimlad vitkål, båda två är lika gott.
Vill man kan man även ha bönor i soppan.
400 g köttfärs
1 gul lök
1 påse tacokrydda
1 krm timjan
4 potatisar eller en bit vitkål
1 liter buljong
olja
Börja med att fräs köttfärsen i lite olja, hacka löken och tillsätt den att steka med köttfärsen. Tillsätt kryddorna, eller använd tacofärs om du har rester kvar. Skala och tärna potatisen i mindre bitar. Koka upp buljongen, tillsätt potatisen och låt den koka mjuk i ca 5-7 min. Blanda ner köttfärsen och låt att koka upp före serveringen. Jag brukar ha ett nybakat bröd, vitlöksbröd eller bara en smörgås med smör till soppan, då den i sig är matig och mättande.