Soppa Indienne

Det här är en mycket god soppa med många smaker och vi har extra middagsgäst, så det känns trevligt att bjuda på den.  Jag har två grillade kycklingfiléer som jag kryddat med mango currykrydda. Dem delas i mindre bitar och läggs ner i soppan istället för grillad kyckling.  Till soppan serverar vi bröd.

2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
500 g morötter
1 äpple
1 liten bit ingefära (hasselnötsstorlek)
2 msk smör
1 msk curry
2 ½ msk vetemjöl
8 dl hönsbuljong
2½ dl mellangrädde
½ grillad kyckling/kycklingfilé
salt
peppar
1 msk paprikapulver
vattenkrasse eller persilja

Finhacka gul lök och vitlök. Riv morötterna grovt. Riv äpple och ingefära. Fräs löken i smör i en stor kastrull. Rör ner morötter, äpple, ingefära och curry, fräs ytterligare några minuter. Strö över mjöl och rör om. Späd med buljong och grädde. Låt soppan koka ca 10 min. Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär ner den i mindre bitar. Lägg ner dem i soppan, smaksätt med salt, peppar och paprikapulver. Koka någon minut så att kycklingköttet blir varmt. Garnera soppan med vattenkrasse, persilja. Servera med bröd.