Ugnspannkaka med rödlöksfyllning och ost

Vi varierar den vanliga ugnspannkakan genom att göra en ugnspannkaka där jag lägger rödlök och fetaost på pannkakan efter det att den gräddas. Många goda smaker och så toppar vi med ruccola.

2½ dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
4 ägg

3 stora rödlökar
2 tsk olivolja
2 tsk rödvinsvinäger
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
200 g getost/fetaost
ruccola

Tillbehör:
bröd
sallad

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop till pannkakssmeten (först mjöl, salt och 3 dl av mjölken, resten av mjölken och sist äggen) och låt den stå och svälla i ca tio minuter. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Skala och strimla löken, fräs den mjuk i olivolja ca 5 minuter. Droppa över vinäger, salta och peppra. Lägg rödlöken över pannkaka, smula över osten och ruccola. Servera med sallad och bröd.