Blodpudding med bacon och vitkålssallad med lingon

Blodpudding, eller ett lite förfinat uttryck ”Radhusbiff”. Barnen älskar det och det är bra sätt att tillföra järn. Du bör dricka eller äta nåt C-vitaminrikt till för att kroppen lättare ska kunna ta upp järnet. vi brukar servera lättdryck eller äppeljuice men det går även jättebra med paprika. Detsamma gäller baconet, kött tar också till sig järn vill man inte äta bacon eller inte tycker om, kan man med fördel ta en knäckesmörgås till med skinka på.

blodpudding
bacon
smör att steka i
strimlad vitkål
lingonsylt

Skär blodpuddingen i skivor och stek dem i lite smör i en stekpanna. Riv vitkålen grovt, jag tycker att det är enklast att ta en osthyvel för att få jämna strimlor. Det kan kanske behövas delas lite på dem om de blir för långa. Blanda ihop vitkålen och lingonsylten till en sallad. Servera blodpuddingen med salladen.