Gul fisksoppa (smalmat)

Vi brukar äta fisk på onsdagar och soppa på torsdagar, men här blir det i stället en kombination då jag gör en fisksoppa istället. Till soppan serverar jag räkor och man kan även lägga i musslor om man vill. Det känns verkligen som om det fattas en dag den här veckan, men å andra sidan hade vi en dag längre helg. Att planera maten den här veckan känns mer som en utmaning än annars. Helst skulle jag nog vilja grilla alla dagar, men det är inte alltid populärt hos de små.

400 g (färsk) fisk
1 morot i skivor
1 stor gul lök, finhackad
½ purjolök, finstrimlad
5 skalade och utkärnade tomater
1 tsk timjan
2 lagerblad
1 påse saffran
7 dl fiskbuljong
3 dl mjölk
½-1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Servering:
räkor
musslor

Lägg grönsakerna och tomaterna tillsammans med kryddorna i en gryta och slå över buljong så det täcker. koka ca 15 minuter. Vispa soppan kraftigt eller kör i matberedare. Tillsätt resten av buljongen och mjölken. Lägg i fisken och koka på svag värme ca 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.