Ostfyllda färsbiffar (smalmat)

Dessa ostfyllda färsbiffar är ett viktväktarrecept och ger enligt gamla beräkningssytemet 6,5 points per person. Vi väljer att använda fetaost mellan biffarna och serverar ugnsstekta pommes till.

En fördel är att man både kan steka dem i pannan inne eller grilla dem. Grilla är dock ett magrare alternativ då det inte behövs något matfett.

400 g nötfärs, max 10%
4 skivor smakrik ost, max 17%
alternativ fetaost, mager
2 dl mixad sallad
2 hackade soltorkade tomater (ej i olja)
1 liten hackad rödlök
1 msk olivolja
1 msk vatten
1 msk balsamvinäger
5 dl kokt pasta eller potatis
salt
peppar

Rör ihop färs, salt och peppar. Forma till 8 biffar och lägg osten på fyra av biffarna och de andra biffarna ovanpå så du får osten mellan, vi väljer att smula fetaost mellan biffarna. Stek eller grilla biffarna. Blanda sallad, soltorkade tomater, lök, olivolja, vatten och balsamvinäger. Tillsätt pastan. Smaka av med salt och peppar.