Rabarberpaj

Jag letar fram den nästsista påsen med rabarber i frysen och frågar om jag får tonårssonens hjälp att laga rabarberpaj till efterrätt. Och han gör det gladeligen både för att lära sig flera saker att tillaga och självklart för att det är gott. En riktigt söndagsmiddag med stek och sedan efterrätt i form av paj med vaniljsås.

125 gram smör (eller margarin)
3 dl vetemjöl
2 dl socker (1 dl till smuldeg, 1 dl att strö över rabarbern eller så skivar du ner jordgubbar som sötar rabarbern. )
3-4 deciliter skivad rabarber

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda vetemjöl och socker. Dela smöret eller margarinet och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa. Smörj en ugnssäker form. Lägg i skivad rabarber och sockra eller skiva över jordgubbar. Strö även över potatismjöl för att pajen inte ska bli för vattnig. Smula sedan smuldeg över rabarbern och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.