Fredag brukar vi äta kyckling och så även idag. Idag blir det baconlindad kyckling med en basilikakräm till. Lite olika moment, men ibland är det verkligen mödan värt att lägga ner lite kärlek på maten, och varför då inte en fredag då hela familjen är samlad. Till maten serverar jag klyftpotatis och en blandad sallad.
4 st kycklingfiléer, (600 g)
1 st bacon, (140 g)
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 msk smör
Basilikakräm:
200 g färskost, naturell, light
½ dl crème fraiche
0,25 dl gräslök, hackad
1 kruka basilika
1 st vitlöksklyfta
½ tsk salt
Tillbehör:
klyftpotatis
sallad
Börja med basilikakrämen: Mixa ihop alla ingredienser till krämen med mixerstav eller i matberedare. Förvara kallt till serveringen. Skär varje kycklingfilé i 2 bitar på längden. Salta och peppra och linda en baconskiva runt varje bit. Stek kycklingen i smöret runt om ca 8 min, tills innertemperaturen är 70°. Servera kycklingen med basilikakräm, klyftpotatis och sallad.