Veckans fisk den här veckan blir med italiensk inslag – där vi tar soltorkade tomater och vitlök sedan ugnssteker den tillsammans med potatisen. En perfekt allt-i-ett-rätt som ger 440 kcal/port. En relativt snabblagad middag med många goda och blandade smaker.
500 g laxfilé utan skinn och ben
8 st potatisar, (600 g)
6 st soltorkade tomater i olja
½ msk av tomatoljan + 1 msk
1½ tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 st vitlöksklyfta
1 dl grovriven lagrad ost, 17 %
100 g ruccolasallad
Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skär potatisen i bitar. Lägg den på ett stort ugnssäkert fat. Häll över 1/2 msk olja och blanda runt. Stek mitt i ugnen ca 20 min. Skär laxen i stora kuber. Ta ut potatis och lägg laxen på samma fat. Krydda med salt och peppar. Stek ytterligare ca 10 min. Grovhacka tomaterna och blanda dem med 1 msk olja och pressad vitlök. Häll tomatoljan över lax och potatis. Strö över osten och lite av rucolasalladen. Servera resten till.