Det här receptet kommer från Leila Lindholm och är en enkel tomatpasta med många smaker; mozarella, tomater och basilika. jag tycker att den passar både till fest och vardag. En snabblagad och mycket god pastarätt som barnen gillar, är smal och även vegetarisk.
400 g spagetti
2 vitlöksklyftor
5 mogna tomater
1 msk smör
1 msk honung
1 tsk vitvinsvinäger
flingsalt
svartpeppar från kvarn
1 ask körsbärstomater
2 pkt mozzarella, gärna färsk buffel
1 kruka basilika
Koka pastan i saltat vatten. Skiva vitlöken tunt och tärna tomaterna. Värm en kastrull och fräs vitlöken i smör. Tillsätt honung, tärnad tomat och koka ihop såsen till en simmig konsistens, cirka 3 minuter. Smaksätt såsen med vinäger, salt, och svartpeppar från kvarn. Blanda pastan med tomatsås på ett stort serveringsfat. Strö på delade körsbärstomater och riv över mozzarella och basilika.