Det här receptet är hämtat från viktväktarna och är en smal men också jättegod kycklingsoppa. Per portion ger den endast 1½ points motsvarande 125 kcal.
8½ dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 knippa salladslök, i tunna strimlor
1 liten purjolök, i tunna strimlor
½ tsk kinesisk kryddblandning
1 tsk finriven ingefära/1 krm mald ingefära
2 msk ljus soja
50 g tunna äggnudlar
50 g majskorn
50 g stekt/grillad kycklingfilé, i strimlor
1 msk majsstärkelse + ½ dl vatten
salt
peppar
Låt vatten och buljongtärning koka upp i en kastrull. Lägg i salladslök, purjolök, kryddblandning, ingefära och soja. Låt allt koka på svag värme under lock ca 10 minuter. Lägg i nudlarna och låt dem koka 5 minuter. Lägg i majs och kyckling och låt allt koka upp. Blanda majsstärkelse och vatten och rör ner det i soppa och koka ytterligare en minut. Smaka av med salt och peppar.
Kinesisk kryddblandning:
2 msk krossad kanelstång
2 msk torkad ingefära
2 msk stjärnanis
2 msk fänkålfrö
2 msk kryddnejlika
0,5 tsk svartpepparkorn
Mal alla kryddor till ett fint pulver i en kryddkvarn. Förvara i en burk med tätsittande lock.