Wok med nudlar, strimlad biff och vattenkastanjer

Vi avslutar veckan med att woka. Mycket grönsaker där det tar mer tid att förbereda än att tillaga, men det är mödan värt. Maken älskar wokat och skulle nog gärna åka och hämta från mat från vår lokala wok. Han brukar dock beställa en stark biffsallad och det är det väl ingen annan som äter så här testar jag istället ett recept med nudlar, kött och blandade grönsaker.

250 g äggnudlar
1 purjolök, i strimlor
2 morötter, i strimlor
1 röd paprika, i bitar
2 msk olja
300 g strimlad biff – går att byta ut mot griskött om man vill
½ msk rörsocker, eller vanligt om man inte har
1½ msk soja
1 msk vinäger, ljus
1 msk fisksås
1 brk vattenkastanjer, 225 g
färsk koriander eller persilja

sötsur sås till servering

Koka nudlarna och fräs under tiden grönsakerna i hälften av oljan i 3-4 minuter. Lägg upp det på ett fat. Stek köttet i resten av oljan. Blanda i socker, soja, vinäger och fisksås. Skölj av vattenkastanjerna och låt dem rinna av. Blanda ner kastanjerna, grönsakerna och de avrunna nudlarna. Hetta upp det och strö över lite klippt grönt.