Det här en mild och krämig soppa med både skinka, ost och pasta. Det är därmed en mycket mättande soppa som det går att göra egna variationer på.
1 gul lök, finhackad
100 g rökt skinka, i tunna strimlor
1 msk smör
6 dl grönsaksbuljong
3 dl mjölk
2 dl okokt fullkornspasta
2 dl creme fraiche eller matlagningsgrädde
3 dl riven ost, gärna lagrad
timjan
oregano
svartpeppar
färsk persilja till servering
Fräs löken mjuk i lite smör, tillsätt skinkan och låt det stå medan du kokar upp buljongen och möjlken. Lägg i pastan och låt det koka i 15 minuter. Tillsätt lök och skinka och därefter creme fraiche eller grädde och låt det koka upp. Avsluta med osten och de torkade örterna och smaka sedan av med salt och peppar. Låt inte soppan koka efter det att du lagt ner osten. Toppa med hackad persilja före servering och servera gärna med ett gott bröd.