Fiskgratäng med räkor

Vi har passat på att frosta av frysen när det varit minusgrader ute, så dagen till ära blir det fiskgratäng med räkor som jag hittade i frysen. Jag brukar använda mig av Pangasiusfilé när jag gör fiskgratäng för att det ska gå snabbare när den är så tunn.

ca 800 g pangasiusfilé
4 dl matlagningsgrädde
2-2½ dl skalade räkor
2-3 msk dill
1 msk hummerfond
2-3 dl riven ost

Jag börjar med att lägga fisken i en form och ställer in den i ugnen ca 15-20 minuter i 200 grader. Därefter blandar jag alla övriga ingredienser (endast 1 dl riven ost, resterande lägger jag på toppen av fisken) i en kastrull och låter det bli varmt och häller det över fisken tillsammans med resten av den rivna osten. Jag ställer in formen ytterligare 8-10 minuter så allt bli genomvarmt och osten smälter. Till fisken kokar jag potatis som jag gör mos av, men man kan även klicka i moset direkt i formen innan man häller på såsen.