Vitlöksfrästa chiliräkor/scampi

I vår stora frysrensning hittar jag scampi, jätteräkor, så maken och jag passar på att äta vitlöksfrästa chiliräkor när jag samtidigt hittade två kycklingfiléer som räcker gott och väl till barnen. Det här receptet är för fyra, men jag har bara en halv påse med scampi, så jag halverar receptet.

400 g skalade stora räkor
1 röd chilifrukt
3 vitlöksklyftor
2 tsk riven färsk ingefära
1 tsk mald spiskummin
3 msk smör-&rapsolja
3 msk hackad koriander
1/2 msk pressad citron
2 krm salt

Kärna ur chilin och skala vitlöken. Finhacka chili och vitlök. Fräs chili, vitlök, ingefära och spiskummin i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 1 min. Lägg i räkorna och stek den ca 1 min på varje sida. Smaksätt med koriander, citronsaft och salt.