Äldsta dottern fråga om vi inte kunde äta chili con carne, så det blir här en enkel variant där vi har blandade bönor och stora vita bönor i för att göra det lite festligt. Till serverar vi bröd, men man kan också ha ris till. Vill man kan man göra en chili sin carne, det vill säga utan och antingen ha quorn istället för köttfärs, eller tillsätta lite extra grönsaker för att det ska bli lite matigare. Vi gör en chili con carne som inte är så stark för att barnen ska kunna äta samma, men vill man ha hetta så går det att ha mer chilipulver och lite sambal oelek.
500 g köttfärs
2 msk smör
salt
peppar
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
500 g krossade tomater
1/2 tsk chilipulver
3 msk chilisås
3 dl valfria eller blandade bönor
minimajs
2 dl gräddfil
bröd
Stek köttfärsen i smöret och krydda med salt och svartpeppar. Skala och hacka rödlöken grovt och pressa vitlöken. Blanda löken med köttfärsen och häll på de krossade tomaterna. Krydda med chilipulver och ketchup, låt sjuda i 10 minuter. Sila och skölj bönorna. Lägg dem och minimajsen i chilin. Låt chilin koka upp så att de blir varma. Servera med gräddfil och bröd.