Kryddiga köttbullar med julmust

Sonens favorit är köttbullar, fick han välja så skulle vi äta det varje dag. För att då göra det lite varierat kan man då alternera kryddorna i köttbullarna. De här är, tack vare kryddnejlikan lite kryddigare och smakar jul. Att jag dessutom hade julmust i smeten imponerade på barnen.

1 liten gul lök, brynt i smör eller 2 msk rostad lök (mosad)
1 dl ströbröd
1½ dl julmust
800 g nöt- eller blandfärs
1 dl matlagningsgrädde
1 ägg
1-2 tsk salt
1 tsk nymalen svart peppar
1½- krm malen kryddnejlika
smör till stekningen

 

Jag börjar med att blanda ströbröd och julmust i en bunke och låter det stå och svälla medan jag hackar och steker löken i lite smör. Därefter blandar jag ner ägg, kryddor och sist köttfärsen och matlagningsgrädden. Med blöta händer formar jag sedan små köttbullar som jag lägger på en blöt skärbräda. Jag steker sedan några åt gången för att att det inte ska bli för trångt i stekpannan, på medelvärme.