Kycklingsoppa (smalmat)

Kyckling på menyn och då jag har två recept på kycklingsoppa gör jag två kastruller samtidigt. Den ena är en tomatbaserad och då jag gärna undviker krossad tomat passar det perfekt att den andra är buljongbaserad. Det här var ett recept som gick hem både hos maken och hos barnen, mycket för att den bröt av med en härlig smak av curry.

250 g kycklingfilé
1 äpple
1 gul lök
1 msk curry
1 krm sv. peppar
2 brk krossad tomat
1 dl vatten
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
1 krm socker
1/2 tsk salt
1/2 dl hackad persilja

Strimla kycklingen, kärna ur och strimla äpple. Skala o hacka lök. Fräs allt i smör och curry i en gryta. Rör i buljongtärning, peppar, tomat, vatten och matlagningsgrädde. Koka några minuter. Smaksätt med socker, salt och strö över persilja.