Jag och maken passar på att försöka gå lite den slanka linjen efter sommaren. Det är dock svårt med barnen då de fortfarande behöver äta ordentligt. Den här pastan passar jag dock på att göra medan barnen äter spaghetti och korv, så behöver jag inte ”laga två rätter” (även om jag steker korven bredvid). Receptet är för två personer och den här rätten har jag hämtat från en iForm kokbok, energi per person är 2346 kJ och 561 kcal. Vi grillar scampi/jätterräkor till pastan.
200 g spaghetti eller spaghettini
salt
1 msk olivolja
6 vitlöksklyftor (eller fler)
2 soltorkade tomater
1 hackad lök
1 röd chili
½ knippa hackad persilja
30 g riven parmesan
Koka spaghettin al dente i mycket vatten med tillsatt olja och salt. Värm resten av oljan i en panna och fräs tunna skivor av vitlök, strimlad soltorkad tomat, hackad lök och finhackad chili (lämna kvar kärnorna om du vill ha det kryddstarkt). När allt börjar bli genomskinligt tar du bort det från plattan tills pastan är klar. Häll bort vattnet och vänd ner de frästa ingredienserna med hackad persilja och riven parmesan.