Snabba frukostfrallor

Det här receptet innebär att brödet jäser i ugnen medan ugnen blir varm och är därför ett bra recept att göra när man har lite mer tid för frukost eller varför inte till soppan så man får nybakat bröd? Vill man kan man byta ut mjölsorterna mot vad man själv tycker om eller har hemma. Jag brukar passa på att blanda i något gott som solrosfrö, pumpafrön eller så strör jag över vallmofrön eller sesamfrön på bullarna. Senast jag gjorde dem strödde jag vetegroddar ovanpå.

12 st

50 g jäst
4 dl vatten
1 tsk ljus sirap
1 tsk salt
3 msk olja
1 dl grahamsmjöl
2 dl fint rågmjöl
4 dl vetemjöl
4-5 dl rågsikt

1 ägg

Lös upp jästen i vattnet och tillsätt sirap, salt och olja. Rör ner grahamsmjöl och fint rågmjöl. Arbeta därefter in vetemjölet, knåda degen tills den blir smidig. Stjälp upp degen på en bänk och dela den i 12 bitar. Rulla till bullar och lägg på en bakpappersklädd plåt, pensla bullarna lite lätt med ett uppvispat ägg. Sätt in plåten i ugnen. OBS! Ugnen ska vara kall när plåten sätts in. Sätt ugnen på 200 grader. Frallorna jäser under tiden ugnen blir varm och är färdiggräddade efter 20-25 minuter.