Pasta med basilika och vitlöksfrästa champinjoner

Det här är en enkel pasta men som ändå har många smaker. Den är vegetarisk men vi väljer att steka lite italienska korvar till för att göra det lite mer matigt. Jag tycker att champinjoner gör sig bäst tillsammans med vitlök och är glad att jag hittat ett enkelt recept som alla gillar. Det går att byta ut och variera receptet som man vill vilket jag tycker om så man kan använda sig av det man har hemma.

ca 500 g champinjoner
2-3 vilöksklyftor, finhackade eller pressade
olivolja
smör
salt
peppar
1 kruka basilika
pasta till fyra personer, gärna tagliatelle eller färsk pasta
50 g fin- och färskriven parmesan

Skiva svampen och stek den tillsammans med vitlök i lite olivolja och en klick smör. Salta och peppra och låt champinjonerna få en fin färg. Strimla ungefär hälften av basilika bladen och strö dem över champinjonerna. Häll på lite olivolja och blanda runt. Koka pastan och lägg den i en skål. Häll över svampblandningen och avsluta med att strö över parmesan och några varv med pepparkvarnen. Dekorera med några fina basilikablad.