Cheesecake med hjortron

Det här är ett enkelt sätt att servera en lyxig kaka, jag serverade den som ”vuxenkaka” på ett barnkalas och det var mycket lyckat. Den är ganska mastig, så den räcker till många personer. Jag tycker även att det fungerar perfekt som avslut på en god middag.

Botten;

250 g finhackade digestivekex
8 msk smör
1 tsk malen kanel

Fyllning;

2 pkt philadelphiaost
3 ägg
½ dl socker, kan med fördel uteslutas
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 citron
1 burk hjortronsylt

Krossa kexen i en bunke eller matberedare tillsammans med kanel. Smält smöret och blanda allt till en grynig deg. Tryck ut degen i en form så att den är 1/2-1 cm tjock. Ställ in i kylen att svalna. Vispa upp Philadelphiaosten så att den blir fluffig. Tillsätt vaniljsocker, citron, (socker) och ett ägg i taget. Slå smeten över kakbotten och grädda i ugn 175 grader C ca 30 minuter. Låt svalna. Bred sedan ett lager hjortronsylt över och låt svalna i kyl minst 3 timmar. Skär i små bitar och servera.

Tips:
Vill man kan man också byta ut hjortronsylten till hallonsylt eller dekorera med bär.