Det här är recept som jag hittat från kocken Pelle Johansson , han är känd för att låta barnen få vara med och laga mat. Men från det ursprungliga receptet har jag lagt till lite örter för att bredda smaken. Jag valde att ta sej när vi gjorde den här och vi skar den direkt i portionsbitar för att den skulle få lite mer fyllning på sig. Originalreceptet sa 500 g fisk, men eftersom den säljs i 400 g på affären, så valde jag att ta två stycken och sedan dubbla det som vi bredde ovanpå.
2 pkt fisk, sej, torsk eller hokifilé
4 dl cornflakes
1 dl ströbröd
1 tsk salt
1 dl klippt timjan
2 pressade vitlöksklyftor
3/4 dl flytande margarin
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg fisken i en ugnsform. Blanda ingredienserna till toppingen i en form, krossa cornflakes lite. Bred sedan det ovan på fisken. Ställ sedan in formen i 20 minuter. Servera med potatis eller potatismos och grönsaker.
Det här var en variant som fick toppenbetyg av vår fyraåring. Vi hade ställt formen på spisen så när han ätit upp sin första portion frågar han med stor förtvivlan i rösten ”Var är fisken?” orolig för att han inte skulle få mer.