Hallonkladdkaka med choklad

Kladdkaka är ett säkert kort hemma hos oss. Jag tycker dock att det är roligt att försöka hitta olika smaker att kombinera den med. Här hade vi hallon kvar sen midsommarfirandet så då passar jag på att fyller hallon i den. Överst hackar jag blockchoklad. Till kladdkakan är det gott att servera vispad grädde och lite extra hallon.

2 dl socker
150 g smör
1½ dl vetemjöl
3 msk kakao
½ krm salt
1 tsk vaniljsocker
2 dl hallon
1 blockchoklad

Jag börjar med att vispa ägg och socker poröst, därefter tillsätter jag de övriga torra ingredienserna medan jag smälter smöret. Det sista jag gör sen är att vända ner hallonen. Formen smörjer jag med lite flytande margarin och sen lägger jag i smeten och brer ut den försiktigt. Därefter hackar jag blockchoklad och strör över. Ugnen sätter jag på 150 grader, och jag låter sedan kakan vara inne lite drygt 35 minuter. Kakan blir lite ”blöt” av hallonen, så det är lite svårt att se om den är helt färdig. Visst ska kladdkaka vara rejält kladdig, men det ska fortfarande gå att skära den i bitar.