Rabarberpaj med knäckigt skal

Jag älskar rabarberpaj, och även om jag tycker att smulpaj passar allra bäst är det trevligt att variera sig. Här har jag gjort ett knäckigt skal. Originalreceptet säger vispgrädde i knäcken, men jag brukar byta ut det mot vad jag har hemma, matlagningsgrädde eller grädde. Det här är knäckfyllning till en ganska stor form.

rabarber, skurna i mindre bitar
2 dl havregryn
1½ dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör
½ dl grädde
½ dl ljus sirap

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält smöret och blanda den tillsammans med grädde och sirap, rör sedan ihop det med de torra ingredienserna. Lägg rabarbern i en form och bred på röran. Grädda ca 40 min i 150 grader. Jag brukar göra vaniljsås till, men den är god även utan.